Εμπειρίες

Προτείνουμε

team-member-img

Δημοτική Πινακοθήκη – Νυδρί

Η γκαλερί τέχνης στεγάζεται στο Πολιτιστικό Κέντρο Λευκάδας από το 2010, σε έκταση 170 τετραγωνικών μέτρων και αποτελείται από τμήμα εδάφους.

team-member-img

Αρχαιολογικό Μουσείο Λευκάδας

Στεγάζεται στο πολιτιστικό κέντρο του Δήμου Λευκάδας (οδός Α. Σικελιανού & Ν. Σβορώνου). Τα ευρήματα που παρουσιάζονται καλύπτουν μια χρονική περίοδο, αρχίζοντας από τη μέση της παλαιολιθικής εποχής (200.000 – 35.000 π.Χ.) και φτάνοντας στους μεταγενέστερους Ρωμαϊκούς χρόνους. Σε ξεχωριστό δωμάτιο του μουσείου, τα ευρήματα του γερμανικού αρχαιολόγου Willhelm Dairpfeld εκτίθενται.

team-member-img

Το μοναστήρι της Φανερωμένης

Χτίστηκε στον καταπράσινο λόφο, στη δυτική πλευρά της πόλης, όπου η θέα του Αγίου Ιωάννη, του Γήρα και του Κάστρου ήταν μαγευτική. Η πρώτη εκκλησία του νησιού.

team-member-img

Η ναός της Παναγίας των Ξένων

Ο ναός της Παναγίας του Ξενών βρίσκεται στο βορειοδυτικό τμήμα της πρωτεύουσας, στην οδό Αγίας Παρασκευής. Είναι αφιερωμένο στη γέννηση της Θεοτόκου και χρησιμοποιήθηκε ως καταφύγιο για όσους έτρεχαν από τους Τούρκους.

team-member-img

Λαογραφικό Μουσείο

Αυτό το μικρό λαογραφικό μουσείο ιδρύθηκε από τον πολιτιστικό σύλλογο Ορφέας και περιλαμβάνει εκθέματα που δείχνουν ζωή στη Λευκάδα πριν από μερικές δεκαετίες.

team-member-img

Δημόσια βιβλιοθήκη

Ιδρύθηκε το 1953. Στεγάζεται σε ένα παραδοσιακό αρχοντικό του Λευκαδίτη με κήπο – το σπίτι του Ζουλίνου – στη δυτική πλευρά της παλιάς πόλης.
Διαθέτει μεγάλο αριθμό βιβλίων και έντυπων αντικειμένων, ενώ στεγάζει την πλουσιότερη συλλογή μεταβυζαντινών εικόνων τεχνικής επτανού, από ζωγράφους ιερών εικόνων όπως ο Θοξαράς, ο Πατσαράς, ο Ρούσσος και άλλους.

team-member-img

Το Νυδρί

Το Νυδρί είναι χτισμένο μέσα σ΄ένα καταπράσινο κάμπο, κατά μήκος της θάλασσας. Η παραλία του Νυδριού είναι το πιο δημοφιλές σημείο του οικισμού, καθώς από εκεί μπορεί κανείς να θαυμάσει το ηλιοβασίλεμα. Η τουριστική υποδομή στο Νυδρί είναι εξαιρετική με εστιατόρια και ταβέρνες, εμπορικά καταστήματα και μαγαζιά για νυχτερινή διασκέδαση.

team-member-img

Γευσιγνωσία κρασιού

Μια περιήγηση στο οινοποιείο μας αποτελεί μια ενδιαφέρουσα σύσταση για τον παραθεριστή να προσθέσει ένα άρωμα γεύσης στη διαμονή του. Η ξενάγηση είναι τόσο ευχάριστη όσο και διαφωτιστική, διαρκεί από 20 λεπτά έως μία ώρα, ανάλογα με το διαθέσιμο χρόνο και το ενδιαφέρον του επισκέπτη.

team-member-img

Ορειβατικά μονοπάτια

Η περιοχή που βρίσκεται το ξενοδοχείο διαθέτει ωραίες διαδρομές για όσους αγαπούν το ποδήλατο βουνού

Η διεύθυνση του ξενοδοχείου είναι στη διάθεσή σας για οποιαδήποτε πληροφορία σχετικά με τα αξιοθέατα και την ψυχαγωγία του νησιού.